Pages

Infolinks In Text Ads

Friday, 2 December 2011

HDFC Bank Placement Paper 2011 ans All Placement Papers | Place 4 Search

HDFC Bank Placement Paper 2011

Welcome to HDFC Bank Placement Paper December 2011. Here you will find HDFC bank Placement Paper Pattern and Download questions of HDFC Bank Placement Paper December 2011 with Answers & Solutions.

HDFC Bank Placement Paper:

1. The difference between a number and its three-fifth is 50.  What is the number?
   
(a) 75
(b) 100
(c) 125
(d) 80
(e) None of these
   
Ans: ( c ) 125


2. Some persons decide to raise Rs. 3 lakhs by equal contribution from each of them.  If they contributed Rs. 50 extra each, the contribution increased to Rs. 3.25 lakhs. How many persons were there ?
   
(a) 400
(b) 500
(c) 600
(d) 700
(e) None of these
   
Ans: ( b ) 500

3. Four of the following five are alike in a certain way and hence form a group. Which one of the following does not belong to that group?
   
(a) 21
(b) 35
(c) 49
(d)63
(e) 56
   
Ans:( c ) 49


4. P is heavier than Q but lighter than R.  Q is heavier than T.  S is heavier than P but lighter than V.  Who among them is the lightest?
   
(a) V
(b) S
(c) T
(d) R
(e) None of these
   
Ans: ( c ) T

5. In a certain code language TRANSPORT is written as RTASNPORT.  How will the word GATEHOUSE be written in that code language ?
   
(a) ETGAHOESU
(b) ETAGHESUO
(c) AGTHEOUSE
(d) AGETHUOES
(e) None of these
   
Ans: ( c ) AGTHEOUSE


6. In a certain code language ?si re ga? MEANS ?Shyam is smart? and ?pa si ga? means? Animesh is smart?.  What is the code for ?smart? in that code language?
   
(a) si
(b) re
(c) ga
(d) pa
(e)None of these

Ans: ( e ) None of these


7. Animesh and Anand together got a profit of Rs. 9,600 and they distributed between themselves in the ratio of 5 : 7. What is the share of Animesh?
   
(a) Rs. 4,000
(b) Rs. 5,600
(c) Rs. 4,800
(d) Rs. 5,200
(e) None of these
   
Ans: ( a ) Rs. 4,000


8. A man bought some fruits at the rate of 16 for Rs. 24 and sold them at the rate of 8 for Rs. 18.  What is the profit per cent?
   
(a) 50%
(b) 60%
(c) 40%
(d) 25%
(e) None of these
   
Ans: ( a ) 50%


9. A cow is tethered in the middle of a field with a 14 feet long rope.  If the cow grazes 100 sq feet per day approximately.  What time will be taken by the cow to graze the grazeable area of the field?
   
(a) 2 days
(b) 18 days
(c) 24 days
(d) 6 days
(e) None of these
   
Ans: ( d ) 6 days


10. 7/8  of 3/7 of a number is equal to 25% of 45% of another number.  What is the ratio of the first and the second numbers respectively?
   
(a) 3 : 7
(b) 9: 10
(c) 3 : 10
(d) 3 : 2
(e) None of these

Ans: ( c ) 3 : 10

 
Category Banking
SubCategory Placement Papers
Location Mumbai
Company HDFC Bank
About HDFC Bank:-

HDFC Bank is a young and dynamic bank, with a youthful and enthusiastic team determined to accomplish the vision of becoming a world-class Indian bank.

HDFC Bank operate broadly in two major categories: Retail Banking & Wholesale Banking. Retail Banking comprises Assets & Liabilities functions, whereas Wholesale Banking includes Allied Functions & Operations.

Working at HDFC Bank - Why should i Join HDFC Bank?

HDFC Bank business strategy emphasizes the following :
  • Increase our market share in India’s expanding banking and financial services industry by following a disciplined growth strategy focusing on quality and not on quantity and delivering high quality customer service.
  • Leverage our technology platform and open scaleable systems to deliver more products to more customers and to control operating costs.
  • Maintain our current high standards for asset quality through disciplined credit risk management.
  • Develop innovative products and services that attract our targeted customers and address inefficiencies in the Indian financial sector.
  • Continue to develop products and services that reduce our cost of funds.
  • Focus on high earnings growth with low volatility.
Contact Details Address of HDFC Bank:-

HDFC Bank House
Senapati Bapat Marg
Lower Parel
Mumbai-400 013.

http://www.hdfcbank.com/aboutus/careers/default.htm
Apply Now http://www.hdfcbank.com/aboutus/careers/career.htm

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

Blog Archive